Depolama/Tasima Sistemi
 
Depolama raf sistemi

Tahrik Uygulaması: Viraj Alma Özellikli Depolama Raf Sistemi
Yüksek raflı bir depoda büyük miktarlarda mal depolanır, çok sayıda depolama koridorları olmasına rağmen malzeme akışı sınırlıdır. Böyle durumlarda bir raf sistemi cihazının birden fazla koridorda hareket etmesi gerektiğinden, viraj alabilecek özellikte olmalıdır. Viraj alabilecek özellikte olması, ön ve arka tahrik üniteleri arasına bir diferansiyel bağlanarak viraj aktif bir şekilde kontrol edilir ve viraj alırken yüksek radyal güçler oluşması önlenir, anlamına gelir. Ön tekerlek viraja girdiğinde, arka tekerlek düz çizgidedir ve yavaşlaması gerekir. Arka tekerlek de viraja girdiğinde, ön tekerlek tekrar düz çizgiye geçer. Bunun sonucu olarak arka tekerleğin hızı, aks mesafesine ve yarıçapa bağlı olarak 2 katına veya daha fazlasına çıkar.


 


Bu durumda tahrik ünitesinden talep edilenler:

    • Yük dağılımı, tekerleklerin ikisi de tahrik edilir
    • Kayma kontrolü
    • Viraj alma özellikli, elektronik diferansiyel

Özellikle viraj alınabilmesi için akıllı frekans çeviricilere gerek vardır. Bu iş bir üst seviyedeki kontrol ünitesi tarafından yerine getirilemez.
MOVIDRIVE® ile Çözüm

 


Aktif Viraj Kontrollü Elektronik Diferansiyel
Bu yaklaşımda her iki tekerlek hızının bilindiğinden yola çıkılır. Depolama raf sistemi cihazının her iki tekerleği de tahrik edildiğinden, yük bu iki tahrik ünitesine dağıtılır. Tahrik motorları artırımlı enkoderlerle donatılmıştır ve her biri kendisine ait frekans verici tarafından beslenir.



İletişimle Başarıya
Tekerleklerin ikisi de tahrik edilir ve her biri kendine ait MOVIDRIVE® frekans çevirici ile beslenir. Bu frekans çeviriciler standart olarak mevcut olan sistem yolu (SBus) ve RS-485 arabirimi üzerinden bağlanır.


    • Sistem veri yollu (SBus) elektronik diferansiyel
    • RS-485 arabirimi ile yük dağılımı

IPOSplus® Üzerinden Hareket Kontrolü
Burada MOVIDRIVE® frekans çeviricinin en önemli özelliklerinden biri olan, IPOSplus® Pozisyonlandırma ve Akış Kontrol Sistemi, kullanılır. MOVIDRIVE® frekans çeviricide bulunan bir IPOSplus® programı, viraj almak için gerekli önceden belirlenen hızı ve her iki tahrik tekerleğinin gerçek hızlarını kullanarak master tahrik ünitesinin nominal hızını hesaplar. Slave tahrik ünitesi tork kontrollü olarak hareket eder.



Avantajları
    • MOVIDRIVE® cihazlar, hız kontrolü ve yük dağılımı verilerini sistem bus ve RS-485 arabirimi üzerinden birbirlerine aktarırlar.
    • Hareket akışı tamamen MOVIDRIVE® frekans çeviricideki IPOSplus® programı üzerinden kontrol edilir.
    • Elektronik diferansiyel sayesinde yüksek radyal güçler önlenir ve raf sistemi ünitesinin güvenli bir şekilde çalışması sağlanır.
    • Kayma kontrolü sayesinde raf sistemi cihazının çekme gücü emniyet altına alınır.
    • Aktif viraj kontrolü sayesinde, viraj 2,5 ila 3 kat daha yüksek bir hızda alınabilir.
    • Asenkron AC motorlar zayıf alan aralığında da emniyetli bir şekilde çalışırlar.
    • Fieldbus üzerinden bir üst seviyedeki kontrol sistemlerine bağlanma olanağı mevcuttur.